Indien u geen operatie wenst of deze niet aangewezen is kan Plasmage of Plexr toegepast worden voor

  • verstrakken van de oogleden / ooglifting
  • behandeling van de kraaienpootjes
  • lifting van de wenkbrauwen door de omgevende huid te behandelen
  • behandeling van rimples op de bovenlip en rond de mond
  • krimpen en verstrakken van de huid in bepaalde zone’s, gelaat, hals, mondhoeken
  • verminderen of weghalen van rimpels

Tevens zijn er dermatologische behandelingen

  • xantelasmata
  • hypertrofe littekens
  • atrofische littekens en verbetering van acnéletsels
  • goedaardige huidletsels

De behandeling gebeurd ambulant. De behandeling is nauwelijks voelbaar door het gebruik van een verdovende crème die 30 minuten voor de behandeling aangebracht wordt op de te behandelen zone.

Chirurgen kunnen tevens verdoven met xylocaïne, de klassieke verdoving. Deze wordt eveneens pijnloos aangebracht met de fijnste naald of gebruik van een mini-canules die de verdoving inbrengt.

De behandeling zelf wordt ervaren als een laser-behandeling met enige rook- en geurproductie tijdens de behandeling. U verlaat de praktijk met een bruine puntvormige korstvorming.

U verlaat de praktijk met een bruine korstachtige verkleuring van de behandelde zone. Dit evolueert naar een korstvorming die exact 7 dagen aanhoudt. Na 5 dagen brokkelen deze korstjes af zodat de huid op dag 7 weer korstvrij is. U kan de eerste dagen Zinkoxide poeder gebruiken om de genezing te bespoedigen en de korsten te verzachten. Nadien kan u de huid behandelen met Alhydran of Aloe vera crème.

Na 7 dagen zijn de korsten verdwenen en blijft er een rozige huidzone die verder genezen zal. U kan deze eventueel camoufleren mocht er in deze helingsfaze een contrast zijn met de omgevende huid. Het genezingsproces duurt dan nog enkele weken alvorens onzichtbaar te zijn.

U moet nadien gans het seizoen deze zone beschermen tegen zonnebrand, zeer belangrijk.

Voor bepaalde indicaties is een chirurgische behandeling effectiever met beter resultaat.  Chirurgisch wordt er vaak ook gewerkt aan de diepere lagen of worden de onderliggende spiertjes aangespannen. Bijvoorbeeld kunnen zwaar doorhangende oogleden niet voldoende gecorrigeerd worden zonder operatie.

Indien de afwijking of veroudering enkel te maken heeft met de huid zonder dieper gelegen structuurverzwakking kan de behandeling met Plasmage of PlexR een oplossing bieden zonder operatie.

Voor behandeling van bepaalde zone’s is het vaak de enige oplossing, bijvoorbeeld behandeling van rimpels rond de mond. Het hang tevens af van type rimpels en de kwaliteit van de huid.

In combinatie met fillers en spierontspannende toxines kunnen met deze behandeling zeer mooie resultaten bekomen worden. Bespreek deze indicaties met uw arts.

Plasma is na ‘vast’, ‘vloeibaar’ en ‘gas’ de minder gekende  4de fysische dimensie van materie die in deze technologie toegepast wordt. Het is een elektrische ionenontladingen die juist boven de huid geproduceerd wordt met een plasma-pen. Hiermee bekomen we een ablatie/peeling  van de opperhuid en tegelijkertijd een mooie huidreactie.

Plasmatoestellen zoals Plasmage en PlexR realiseren deze technologie om op niet-chirurgische manier verjonging en verbetering van de huid te bekomen.

Het is een alternatief voor chirurgische ingrepen indien chirurgie nog niet aan de orde is of als bijkomende behandeling aan vroegere chirurgie. We combineren het vaak met chirurgische ingrepen om een meerwaarde te bekomen in het resultaat.

Met deze oppervlakkige plasma-peeling en de samengaande huidretractie kan er bijvoorbeeld een ooglidcorrectie gebeuren, indien enkel de huid dient behandeld. We bekomen een verstrakking  van de behandelde oogleden, wenkbrauwen, kaaklijnen, mondhoeken. We kunnen zo rimpels vervagen of doen verdwijnen.

Deze behandelingen gebeuren ambulant en behoeven geen anesthesie. Een verdovende crème die 20 minuten voordien wordt aangebracht kan volstaan of we passen plaatselijke verdoving toe.

Na de behandeling zien we een korstvorming optreden die na 7 à 10 dagen verdwenen is en enkel nog een roze huidzone achterlaat. Verdere genezing treedt op in de volgende weken en maanden.

Zeer belangrijk is in de zes maanden na de behandeling deze zone te beschermen tegen de zon, om geen kleurverschil te veroorzaken. Gebruik een sunblock, minstens factor 50.

Ook al is het geen chirurgische ingreep, de ervaring leert dat patiënten hier toch wel een enkele weken hinder van ervaren. Bij sommigen is de heling na chirurgie sneller dan na een plasmabehandeling.